Πρόταση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για τον εκπαιδευτικό και δομικό επανασχεδιασμό του Ο.Τ.Ε.Κ. για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα πλαίσια των σύγχρονων απαιτήσεων της τουριστικής αγοράς.
«ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.Κ.»

ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012

Στην συνάντηση των υπουργών Υγείας και Τουρισμού η οποία έγινε στο υπουργείο Τουρισμού αποφασίστηκε να διαμορφωθεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη δημιουργία των υποδομών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της ειδικής μορφής τουρισμού στην οποία η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί γρήγορα.

Η Εθνική Τράπεζα, στα πλαίσια των περιοδικών εκδόσεων για κλάδους της ελληνικής οικονομίας, συνέταξε μελέτη για την κρουαζιέρα. Η Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας, και συγκεκριμένα οι αναλύτριες Φραγκίσκα Βουμβάκη, Μαρία Σάββα και Αθανασία Κουτούζου, εκπόνησαν ανάλυση που εστιάζει (i) στη δυναμική του κλάδου σε διεθνές επίπεδο και τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής αγοράς και (ii) στα σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία αν εκμεταλλευτούμε τα φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Στη πιο ίσως δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, η εγχώρια τουριστική εκπαίδευση μοιάζει να παλεύει με μια “Λερναία Ύδρα”: οι απόφοιτοι “βγαίνουν” στην αγορά εργασίας μιας χώρας, με ένα περιβάλλον μάλλον αποτρεπτικό για τους τουρίστες. Απεργίες, ωράρια Δημοσίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, διαδηλώσεις, κλείσιμο λιμανιών, υψηλή παραβατικότητα / εγκληματικότητα… Παρόλα αυτά, σε πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας, ο κ.

Άρθρο του μέλους ΔΣ του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλου στην εφημερίδα "Καθημερινή".

Η κρουαζιέρα είχε την τιμητική της στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα Cruise Update που διοργανώθηκε από τα Ποσειδώνια 2012. Στόχος ήταν να εξεταστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον τομέα αυτό μέσα στο διάστημα που μεσολάβησε από το 1ο Posidonia Sea Tourism Forum του περασμένου Ιουνίου.